top of page
Search

Τί λατρέψαμε στα Κουφονήσια | Μην ξεχάσεις τα αθλητικά σου!!!


Παραλία Φοίνικα στα Κουφονήσια, mikrovouti πετσέτα παραλίας.
Φοίνικας, Κουφονήσια

Φέτος το καλοκαίρι βρεθήκαμε στο Άνω Κουφονήσι και περάσαμε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!


Aν κάνεις μια μικρή αναζήτηση για αυτόν τον προορισμό, θα καταλάβεις γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτά και γιατί τα τελευταία χρόνια περιγράφονται ως ανερχόμενος προορισμός. Ειδικά, αν έχεις μικρά παιδιά, στο συστήνουμε ανεπιφύλακτα!!!


Όταν θα πας στα Κουφονήσια, να πάρεις οπωσδήποτε μαζί τα αθλητικά σου!!!


Ακόμη κι αν δεν σου αρέσει η άσκηση, θα τα χρειαστείς για να εξερευνήσεις κάθε σπιθαμή του νησιού άνετα και χωρίς να τραυματίσεις τα πόδια σου.


Πεζοπορία στο Κουφονήσι.
Πεζοπορία στο Κουφονήσι

Απολαύσαμε αμέτρητες ποδηλατάδες τα βράδια, κάτω από ασημοκέντητους ουρανούς…


Το οδικό δίκτυο δεν είναι παντού επαρκώς φωτισμένο και ευτυχώς ακόμη δεν έχει πολλά καταλύματα. Επομένως, βγαίνοντας λίγο πιο έξω από το κεντρικό σημείο του νησιού μέχρι τον Φανό, τα αστέρια φαίνονται ολοκάθαρα και μπορείς να τα χαζεύεις με τις ώρες. Πάρε την κιθάρα σου, λοιπόν, ή κάποιον που να παίζει και ετοιμάσου για υπέροχες, μαγικές βραδιές!!!


Ξενύχτησε όσο θέλεις, αλλά φρόντισε τουλάχιστον δυο πρωινά να σηκωθείς πριν πιάσει η ζέστη, γιατί πραγματικά είναι κρίμα να μην πας για πρωινό περίπατο στις διαδρομές που θα σου προτείνουμε.


Η πρώτη διαρκεί 20 λεπτά. Ξεκινάς από τον Φανό και ακολουθείς τον χωματόδρομο που οδηγεί στην Χώρα. Οι πρωινές εικόνες, οι ήχοι και οι μυρωδιές θα σε συναρπάσουν τόσο πολύ που θα σταματάς κάθε λίγο και λιγάκι για να βγάλεις φωτογραφία. Μην νιώσεις καθόλου άσχημα γι’ αυτό, και βγάλε οτιδήποτε σου φτιάχνει την διάθεση και ξέρεις πως όταν θα το χαζεύεις τον χειμώνα, θα σου θυμίζει αυτή την αίσθηση χαλάρωσης και ανεμελιάς.


Περνάς από τον Φοίνικα, την πιο αγαπημένη μας παραλία με τα καταγάλανα νερά της, που έχει και μώλο για βουτιές. Συναντάς πολλά μικρά κολπάκια μέχρι το λιμάνι. Στην κεντρική παραλία, θα δεις μια πλατεία.


Εκεί υπάρχει μια υπέροχη, υπαίθρια, δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη/ ράφι, όπου μπορείς να πάρεις ή να αφήσεις ένα βιβλίο για να το μοιραστείς με τους υπόλοιπους.


Υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη.
Υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη

Μετά συνεχίζεις για την Χώρα. Μην ξεχάσεις να πάρεις φρεσκοψημένο πρωινό από τον φούρνο, για το δωμάτιο. Πίστεψέ με, θα σε λατρέψουν όλοι!!!


Η δεύτερη διαδρομή είναι πιο μεγάλη. Διαρκεί γύρω στα 35 λεπτά, αλλά αξίζει τον κόπο…

Ξεκινάς από την παραλία του Φοίνικα και ακολουθείς όλη την ακτογραμμή προς το Πορί. Μπορείς να πιεις ένα πρωινό καφεδάκι στο ομώνυμο εστιατόριο της παραλίας, που έχει και καταπληκτικό φαγητό για το μεσημέρι, και ευγενέστατο προσωπικό που σου φτιάχνει την διάθεση!!! Η θέα και μόνο, σου κόβει την ανάσα. Καταγάλανα, ρηχά νερά, ιδανικά για να δροσιστείς και να χαλαρώσεις.

Ακολουθεί ο Φανός, όπου έχει beach bar πάνω από την παραλία, με ξαπλώστρες που έχουν απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα. Δίπλα ακριβώς είναι η Ιταλίδα. Μοναδική, υπέροχη, χρυσαφένια αμμουδιά, που το πρωί είναι απολαυστικά άδεια, αλλά αργότερα γεμίζει με κόσμο...

Φοίνικας, Φανός, Ιταλίδα, Μικρή Ιταλίδα, Κουφονήσια.
Φοίνικας, Φανός, Ιταλίδα, Μικρή Ιταλίδα, Κουφονήσια

Λίγο πριν, θα βρεις ένα παγκάκι στην μέση του πουθενά, που βρίσκεται στα βράχια εκεί δίπλα.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να απολαύσεις την ηρεμία και το χάδι της θαλασσινής αύρας.


Παγκάκι στην μέση του πουθενά, Κουφονήσι.
Παγκάκι στην μέση του πουθενά, Κουφονήσι

Ακολουθεί η Μικρή Ιταλίδα. Μικρή παραλία με γκρίζο βοτσαλάκι και διάφανα νερά… Συνεχίζεις την διαδρομή σου και παρατηρείς ότι το μονοπάτι στενεύει. Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι περπατάς στην άκρη του γκρεμού. Είσαι εσύ και το απέραντο μπλε του Αιγαίου. Αν φυσάει, καλό είναι να πας όσο πιο μέσα γίνεται.

Επόμενος προορισμός είναι η Πισίνα. Προσπερνάς απίστευτα σημεία με πλατιά βράχια για βουτιές και ηλιοθεραπεία ή μικρά κολπάκια, το ένα πιο ελκυστικό απ’ το άλλο. Την Πισίνα θα την καταλάβεις, γιατί θα δεις κόσμο σκυμμένο στα βράχια, που ξαφνικά εξαφανίζεται. Όταν φτάσεις εκεί, θα δεις μια φυσική πισίνα με αρκετό βάθος για βουτιές. Να κάνεις οπωσδήποτε μια στάση εκεί και να απολαύσεις τα κρυστάλλινα νερά της. Το ΄χεις ανάγκη άλλωστε μετά από μισή ώρα πεζοπορία…


Πισίνα, Κουφονήσι
Πισίνα, Κουφονήσι

Σε όλη την διαδρομή, θα παρατηρήσεις όλες τις αποχρώσεις του μπλε.


Κι εκεί που έλεγες ότι πιο γαλάζιο δεν έχει στο Κουφονήσι, φτάνεις στο Πορί κι όλα ανατρέπονται!!! Το βλέπεις από μακριά σαν όαση … Είναι έντονο, βαθύ γαλανό. Η παραλία είναι τόσο μεγάλη που οι λουόμενοι είναι σκορπισμένοι παντού. Σκιά δεν έχει και πολλή, αλλά θα βρεις στα λιγοστά αρμυρίκια που είναι εκεί γύρω, ή στα δυο εστιατόρια που έχει εκεί δίπλα…

Στο Πορί μπορείς να πας και με αυτοκίνητο ή με σκάφος που ξεκινά από το λιμάνι ή τον Φοίνικα. Προετοιμάσου κατάλληλα για να περάσεις όλη σου την μέρα εκεί, γιατί δεν θα θέλεις να φύγεις...


Εμείς πάντως περάσαμε φανταστικά!!!



Τα Κουφονήσια είναι το ιδανικό μέρος για να ευχαριστηθείς θάλασσα και να χαλαρώσεις, να βρεις καλό φαγητό, να αναθερμάνεις την σχέση σου και να νιώσεις ασφαλής για να αφήσεις τα παιδιά σου ελεύθερα στις ρηχές παραλίες, όπου θα κάνουν νέους καλοκαιρινούς φίλους!!!


Προγραμμάτισέ το για του χρόνου, λοιπόν, και μην χάνεις καιρό.

27 views0 comments
bottom of page